Önceden kanal tedavisi yapılan bir dişte enfeksiyon tekrarlarsa ne yapılır?
Kanal tedavisi sonrası enfeksiyonun devam etmesi durumunda hangi tedavi uygulanır?
Bir dişin kanal tedavisinin başarısız olduğu durumlarda hangi işlem tekrar yapılır?
Steril koşullarda ve doğru yapılmış kanal tedavilerinin başarı oranı yüksektir. Tedavi sırasında temizlenmeyen sinir dokusu kaldıysa, kök kanal dolgusunun ve üst dolgusunun eksik yapıldığı durumlarda kanal içerisine mikroorganizmaların sızmasıyla, tedavi sırasında perforasyon ya da kırıkların oluşmasıyla kök kanal tedavisinin başarısı şüpheli hale gelir.
Başarısız olmuş bir kanal tedavisi sonrasında hastanın semptomları geçmez, artar, bazen kronikleşir. Kök ucunda lezyon oluşur. Hastada yüzde şişlik ya da apse oluşabilir. Başarısız kanal tedavisi yenilenerek, tedavi tekrarlanır. Bu işlem yetersiz kalıyorsa apikal rezeksiyon işlemi uygulanarak, kök ucuna cerrahi olarak ulaşılır, enfeksiyon temizlenir ve kapatılır.
Kanal tedavisi tekrarlanması ve cerrahi müdahele yetersiz kalırsa dişin çekimi düşünülmelidir. Eğer dayanılmaz ağrılarınız varsa bunlar ile yaşamak zorunda değilsiniz.
Kanal tedavisi ve diğer tedavi alternatifleri için Cafe Diş Kayseri’yi arayarak ücretsiz muayene olabilir, merak ettikleriniz ve çok daha fazlasını hekimlerimiz ile görüşebilirsiniz.